Book en tid

Derfor opstår karsprængninger

Derfor opstår karsprængninger
03/01/2020 Kimia Bahari

Derfor opstår karsprængninger

Men allerførst… Rigtig godt nytår!

Jeg håber, du er godt kommet ind i 2020 – et helt nyt årti. Jeg ser frem til et skønt år fyldt med skønne oplevelser, personlig udvikling… og smuk hud.

Apropos smuk hud…

Vi kan vist allesammen godt blive enige om, at januar er et af årets absolut koldeste måneder. Og faktisk er kulde medvirkende til at vi får karsprængninger i ansigtet.

Karsprængninger kan dog også opstå andre steder på kroppen – typisk på benene. I dag vil jeg gennemgå oversagen til, at disse forgreninger opstår. Så hvis du har karsprængninger og gerne vil blive klogere på hvorfor du har fået dem, så læs du bare videre.

Men hvad er karsprængninger egentligt?

Og er det mon det samme som åreknuder?

Før vi kan forstå, hvorfor karsprængninger opstår, er det vigtigt at vide, hvad karsprængninger er. For de kan se meget forskellige ud, alt afhængigt af hvor på kroppen de opstår.

Karsprængninger er pr. defintion; en mild form for venøs insufficiens. Og hvad er nu det for noget, tænker du muligvis… Lad mig uddybe!

Der er typisk tale om mindre blødninger i sammenfiltrede grupper af små blodkar lige under hudens overflade, der ofte ligner edderkoppespind eller diffus rødme (og er altså mindre end åreknuder).

Hvorfor opstår karsprængninger?

Årsag 1: Skiftende temperatur

Vejr og vind, samt solforbrænding er en stor synder, når det gælder dannelse af karsprængninger i ansigtet, typisk på kinder, kindben og næsen, hvor solen rammer mest.

Det er især, når vi går fra et varm hjem og ud i kulden, at risikoen for karsprængningerne opstår er størst.

Årsag 2: Stramt tøj

Har du tendens til at gå i meget stramt tøj, så er dine ben udsat for karsprængninger. Dit blodomløb påvirkes nemlig, af det tætsiddende tøj.

Årsag 3: Stående arbejde

Hvis du har arbejdet som tjener, butiksassistent eller frisør, så ved du alt om dette allerede. Al arbejde hvor du står oprejst i timevis er et af de største syndere, hvad angår karsprængninger på benene.

Årsag 4: Alder og køn

Risikoen for dannelse af karsprængninger øges i takt med at du bliver ældre. De irriterende røde eller blå-lilla forgreninger rammer primært kvinder, og typisk er tre ud af fire ramte kvinde 30 år og opefter.

Årsag 5: Krydsede ben, når du sidder ned

På samme måde som med stramt tøj, så påvirkes dit blodomløb også, når du krydser benene, når du sidder ned – især hvis dette varer i over 30 min. og flere gange om dagen.

Årsag 6: Graviditet

Graviditet kan på samme måde medvirke til karsprængninger på især benene, da der er mere tryk på venerne.

Dette forklares primært ved vægtstigningen og derudover at barnet og det øgede kropsfedt gør kroppen tungere.

Årsag 7: Rosacea

Hos mange kan diffus rødme og karsprængninger i ansigtet skyldes hudsygdommen Rosacea, som er en betændelsesreaktion omkring talgkirtlerne i huden.

Her udvikler kroppen simpelthen ekstra blodkar, der begynder som en diffus rødmen, men udvikler sig til, at man kan se tydelige kar på kinderne og hagen.

Årsagerne kan være mange…

Som du kan læse, er der mange årsager til, at karsprængninger opstår. Derudover er der også en arvelig komponent, hvilket vil sige at nogle mennesker er mere disponerede for karsprængninger end andre.

Heldigvis kan du sagtens fjerne dem, da de ikke tilfører huden næring eller har nogen anden funktion.

Læs mere om karsprængninger og hvordan de kan behandles her!

Døjer du med karsprængninger?

Hvis du døjer med diffus rødme i ansigtet – eller større, blå-lilla forgreninger på benene eller andre steder på kroppen, så book en gratis og uforpligtende konsultation hos os, og hør hvordan vi kan afhjælpe dig med dine karsprængninger.

Konsultationen er gratis og helt uforpligtende og vil vare ca. 15 minutter.

Du kan booke din tid online lige her. Du er også velkommen til at ringe ind på tlf. 35394400 og få hjælp til din booking.

Vi sidder altid klar til at hjælpe dig!

>> Book en gratis og uforpligtende konsultation i dag og hør hvordan vi kan hjælpe dig

Ha’ en fortsat dejlig dag!

Monica,
Kosmetisk sygeplejerske
Cosmo Laser

P.S. Husk at du altid er velkommen til at ringe eller skrive til os på tlf. 35394400 og info@cosmolaser.dk hvis du har yderligere spørgsmål

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gratis Konsultation

Vi starter altid din første behandling med en gratis og uforpligtende konsultation hos en af vores kosmetiske sygeplejersker. Konsultationen varer ca. 20 min.

BOOK HER