Book en tid

Et anderledes (og vigtigt) Valentins budskab

Et anderledes (og vigtigt) Valentins budskab
14/02/2017 Kimia Bahari

Et anderledes (og vigtigt) Valentins budskab

Valentinsdag…

Det er næppe gået din næse forbi!

Valentinsdag er for nogen en smagløs amerikansk tradition, og ikke mere end en kommercielt opfindelse, der giver en anledning til at øge priser og presse salg. Sociale medier er spækket med gode tilbud, og hurtige metoder til at forbedre sit udseende til denne specielle lejlighed.

Men Valentinsdag er historisk set slet ikke et amerikansk pladder-fænomen, og bygger på nogle helt andre værdier og budskaber, som giver stof til eftertanke. Dem vil vi gerne dele med dig. Læs med her.

 

Det hele startede i det romerske rige

Grundlaget for Valentinsdag, stammer helt tilbage til den traditionelle romerske fest, Skt. Valentins dag. Den 14. februar ærede romerne guden Juno, som var dronning over de romerske guder. Hun stod for kvinder og ægteskab. Det var også dagen, hvor man officielt fejredede starten på foråret og frugtbarheden.

Vandrehistorierne fortæller, at der på denne store festdag var et kærlighedslotteri. Byens kvinder lagde deres navne I en stor krukke, således at byens ungkarle fik lov til at trække et navn. Dette var årets parring af kvinder og mænd, som førte til forelskelse og ægteskab.

Flere beretninger fortæller, at senere I det tredje århundrede bestemte kejser Claudius Den Onde, at gifte mænd var dårlige krigere. Han nedlagde derfor forbud mod giftermål. En af hans dygtige krigere ved navn Valentin, trodsede forbuddet, og giftede sig i hemmelighed med en ung kvinde. Hans giftermål blev opdaget, og han blev fængslet og dræbt.

Inden bødlen huggede hans hoved af den 14. februar (Valentinsdag), blev Valentin forelsket i fangevogterens datter. Som bevis på sin kærlighed sendte han hende et kort, som han afsluttede med ordene “fra din Valentin”. Det blev herefter en tradition, blandt romerske mænd, at vinde deres elskede opmærksomhed d. 14. februar, ved at skrive et brev med kærlighedserklæringer. Herfra udsprang Valentins-traditionen, som vi kender den.

 

Da Valentinsdag blev kommerciel

Dagen som vi kender den I dag, blev først kommerciel I 1840. Esther Howland, en amerikansk dame, der boede i Massachusetts, fik sit første valentinskort fra England i 1847. Det må have haft en effekt, siden kvinden startede sin egen produktion, og omsatte for ca. 100.000 US dollar om året i 1850.

Derefter eksploderede populariteten af Valentinsdag i USA. Allerede i 1930’erne havde dagen kæmpet sig op på en andenplads, når det gælder anledninger til at shopping, kun slået af jul.

Det samme gælder for antallet af postkort sendt ud – omkring en milliard hvert år alene i USA, ifølge Greeting Card Association. Over 80 procent af dem sendes af kvinder. Mændene køber blomster, chokoladeæsker og sexet undertøj. I 2016 brugte en amerikansk mand I gennemsnit 1400 kr. på at gøre sin udkårne glad. I alt blev der brugt 138 milliarder kroner på Valentinsdag I USA I 2016, hvilket er en ny rekord.

 

Vores budskab: Hyld kærligheden i alle sine former

Valentinsdag handler historisk set om forelskelse, ægteskab, den forbudte kærlighed og forførelse i Romerriget. Hvad enten man er for- eller imod traditionerne om røde roser, romantisk middag og undertøj, så er der et budskab ved Valentinsdag, som oftest drukner i glimmer, balloner og dyre gaver.

Hele omdrejningspunktet for d. 14. februar og Valentins død.

Kampen for kærligheden – Kærligheden i alle sine former og indpakninger.

Her taler jeg ikke nødvendigvis om kærligheden til din partner eller den evige søgen efter den store kærlighed. Her taler jeg om en mere ”overset” form for kærlighed, nemlig kærligheden til dig selv og dine omgivelser!

Vi lever i en verden bundet af usikkerhed. På daglig basis pryder terrorisme, ulykker, hungersnød, social ulighed, racisme og naturkatastrofer avisernes forsider og de sociale medier. Vi læser skræmmende statistikker om, at unge slår rekorder i anvendelsen af slankekurer, og at tidens kropsidealer medfører at, langt flere danskere har problemer med deres selvværd og selvtillid.

Så i dag handler budskabet fra Cosmo ikke om hvad laser- og injektionsbehandlinger kan gøre for dig. Det handler ikke om, behovet for en læbeforstørrelse i anledningen af Valentinsdag, eller om bestræbelsen efter det perfekte ydre. I dag handler det om, at skabe kærligheden til dig selv, og dem omkring dig. Vi har et ansvar overfor os selv og hinanden, uanset religion, hudfarve, alder, indkomst, uddannelse, køn, seksualitet eller politisk standpunkt.

I dag skal vi hylde kærligheden og næstekærligheden. Ret ryggen, tro på dig selv, og vis dig selv den kærlighed som du i sandheden fortjener! Så i anledningen af Valentinsdag vil jeg opfordre dig, ikke til at købe et eller andet godt tilbud, men til at gøre 2 ting;

 

1. Gør noget for dig selv, som gør dig glad!

Lav din livret, kast dig på sofaen med din yndlingsserie, køb den kjole du længe har kigget på, gå en lang tur i solen eller tag ud med vennerne/veninderne for at fejre kærligheden til hinanden.

 

2. Gør noget for andre – vis næstekærlighed!

Køb roser til din udkårne, tillad manden at se Champions League kampen i aften, giv et kompliment til en fremmed, hjælp en hjemløs, fortæl dine børn at du elsker dem, byd dine forældre på en kop kaffe, giv den travle mor med det trætte barn på armen en forlomme i Netto, eller genoptag gamle venskaber.

 

Hvad end du vælger at gøre, så burde Valentinsdag i sin helhed handle om, at sige tak, være taknemmelighed og vise omsorg og overskud til dig selv og dem, som har brug for det.

For hvis man ikke kan på Valentinsdag – kærlighedens dag, hvornår kan man så?

 

Glædelig Valentinsdag ønskes du af Cosmo!

 

 

 

 

 

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gratis Konsultation

Vi starter altid din første behandling med en gratis og uforpligtende konsultation hos en af vores kosmetiske sygeplejersker. Konsultationen varer ca. 20 min.

BOOK HER